Ultimele Știri

S-au decernat cele mai importante premii din industria filmului: Premiile Oscar

Ieri a avut loc decernarea celor mai importante premii din industria filmului, premiile Oscar. Mulți actori și persoane publice s-au prezentat la cea de-a 87-a ediție a premiilor Oscar care s-au desfășurat în celebrul Dolby Theatre, din Los Angeles.

Gala de decernare a premiilor Oscar e cel mai așteptat eveniment al anului, starurile de la Hollywood aruncă mii de euro pe ținute, bijuterii, accesorii și coafuri care mai de care mai costisitoare, pentru a arăta exemplar, când pășesc pe covorul roșu. 

În acest an, bătălia. pentru câștigarea Oscarului pentru cel mai bun film. s-a dat între „The Grand Budapest Hotel”; „The Imitation Game”, „Selma”, „The Theory of Everything”, ”Birdman” şi „Whiplash”, cât şi a Oscarului pentru cel mai bun regizor, care i-a revenit lui Alejandro Gonzalez Inarritu.

„Birdman”, de Alejandro Gonzalez Iñárritu, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 87-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc la Los Angeles. Filmul a avut nouă nominalizări şi a mai fost premiat pentru „cea mai bună imagine”, „cel mai bun scenariu original” şi „cea mai bună regie”.

1

Filmul regizat de Alejandro Gonzalez Inarritu prezintă portretul unui fost star al filmelor cu super-eroi, interpretat de Michael Keaton, care încearcă să revină în actualitate şi să aibă din nou succes cu ajutorul unei piese pe Broadway. Din distribuţia peliculei mai fac parte Edward Norton, Emma Stone, Naomi Watts şi Zach Galifianakis.

Julianne Moore a câştigat Oscarul la categoria „cea mai bună actriţă în rol principal” pentru portretizarea unei femei care suferă de maladia Alzheimer în filmul „Still Alice” – acesta fiind primul ei premiu Oscar din carieră din cinci nominalizări. La fel ca Eddie Redmayne, şi actriţa americană a avut un discurs plin de pasiune, vorbind despre boala aflată în centrul filmului ei şi despre persoanele afectate de această maladie.

1

Eddie Redmayne, protagonistul peliculei „The Theory of Everything”, în care starul britanic l-a interpretat pe astrofizicianul Stephen Hawking, care suferă de scleroză laterală amiotrofică, a câștigat Oscarul pentru ”cel mai bun actor”.

1

Patricia Arquette, din „Boyhood”, şi J.K. Simmons, din „Whiplash”, au câştigat Oscarurile la categoriile secundare de interpretare, pentru rolul unei mame singure, respectiv cel al unui profesor de jazz extrem de exigent.

1

1

„Whiplash” a ocupat locul al doilea în topul producţiilor cu cele mai multe trofee Oscar câştigate, impunându-se la trei categorii – „cel mai bun mixaj de sunet”, „cel mai bun montaj” şi „cel mai bun actor în rol secundar”.

Câştigătorii de la categoria „cel mai bun cântec”, John Legend şi grupul Common, au vorbit despre single-ul lor „Glory”, inclus pe coloana filmului „Selma”, o peliculă despre lupta pentru drepturi civile, folosindu-se de discursul de mulţumire pentru a sublinia despre importanţa comunităţii afro-americane.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*