Ultimele Știri

S-a redeschis dosarul „Casa din Mihăileanu”: Traian Băsescu, cercetat pentru abuz în serviciu

Traian Băsescu la Parchetul General

Judecătoria Sectorului 1 a anunţat că ancheta în dosarul „Casa din Mihăileanu” a fost redeschis întrucât Traian Băsescu nu mai beneficiază de imunitate.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curţi de Casaţie şi Justiţie au cerut instanţei să confirme reînceperea anchetei cu privire la modul în care fostul şef al statului a obţinut, în perioada în care era primar, casa din strada Mihăileanu din Capitală, Traian Băsescu urmând să fie cercetat pentru abuz în serviciu, uz de fals şi fals în declaraţii, arată Judecătoria Sectorului 1.

În condiţiile în care Traian Băsescu nu mai este şef al statului de la sfârşitul anului 2014, procurorii PICCJ au dispus redeschiderea urmăririi penale faţă de fostul preşedinte.

Cercetările în acest dosar vizează modul în care Traian Băsescu a închiriat, iar mai apoi a intrat în posesia unui etaj al unei case din strada Mihăileanu, în perioada în care a ocupat funcţia de primar general.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a spus, miercuri seară, într-o intervenţie telefonică la postul B1 TV, că se aşteaptă ca pe numele său să fie deschise 60-80 de dosare penale, susţinând că atunci când şi-a terminat mandatul de primar împotriva sa erau depuse 700 de plângeri de către chiriaşi ai unor imobile naţionalizate şi de către „mici afacerişti” cărora Primăria Capitalei, pe care a condus-o în perioada 2000-2004, le-a demolat chioşcurile.

„Dacă am încălcat legea, voi răspunde, dar eu sunt convins că am procedat corect şi respectând legile (…) Dacă instanţa va considera că Primăria şi eu am interpretat legea greşit, mă voi supune şi probabil voi reveni la starea de dinainte, nu mă voi opune”, a susţinut Băsescu despre dosarul în cauză.

El a precizat că locuinţa din Mihăileanu este, de fapt, un bloc cu 12 apartamente, el cumpărând unul dintre acestea în calitate de chiriaş, în baza Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor clădiri preluate în mod abuziv de regimul comunist şi care îi acorda dreptul de a cumpăra imobilul dacă acesta nu era revendicat, indiferent dacă mai avea sau nu o casă.

El a respins însă varianta că ar putea fi condamnat la închisoare, precum fostul ministru Corneliu, care a primit un an de închisoare cu suspendare pentru achiziţionarea în condiţii ilegale a unei locuinţe de serviciu la preţ subvenţionat, explicând că în cazul său nu a fost vorba despre o locuinţă de serviciu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*