Ultimele Știri

S-a pus sechestru pe averile lui Ghiță și Herțanu, cumnatul premierului

Procurorii DNA au pus sechestru pe averea lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta și pe cea a politicianului Sebastian Ghiță.

Sebastian Ghiţă s-a prezentat marţi dimineaţă la sediul DNA din Ploieşti pentru a i se aduce la cunoştinţă că o parte din averea sa va fi pusă sub sechestru.  Potrivit declaraţiei sale de avere, postată pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, acesta are în proprietate un teren, un apartament, bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 17 milioane de euro. La toate acesta se mai aducă 24 de milioane de euro bani în conturi şi investiţii directe de peste 100 de milioane de euro.

”Nu mă consider vinovat. Acest lucru îl poate stabili doar un judecător. În momnentul în care un judecător va stabili că am o vinovăţie, voi lua în calcul o astfel de măsură. Fapta nu e una care reclamă o măsură atât de dură. Legea nu prevede o pedeapsă atât de mare pentru presupusa faptă a mea şi de aceea nu sunt preocupat de această chestiune”, a spus Ghiţă.

Iulian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta, a fost eliberat din arestul preventiv în urmă cu aproape o săptămână. Iulian Herțanu a fost plasat în arest la domiciliu după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a admis contestația față de prelungirea măsurii arestului preventiv cu 30 de zile în dosarul de fraudare a fondurilor europene în legătură cu lucrările de extindere a canalizării în orașul Comarnic.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*