Ultimele Știri

S-a început ridicarea gardului la graniţa cu Serbia. O nouă porţiune va fi construită

Armata ungară a început să ridice o nouă porţiune a gardului de la frontiera cu Serbia. Măsura a fost luată pentru a opri intrarea în ţară a imigranţilor clandestini

gard granita

O nouă porţiune a gardului de la graniţa cu Serbia a început să fie construită, de luni, de militarii unguri. Budapesta vrea prin această măsură să oprească imigranţii clnadestini să pătrundă în ţară. Noua porţiune se află în apropiere de punctele de trecere a frontierei Asotthalom din Ungaria şi Backi Vinogradi din Serbia.

Noua porţiune de gard va fi construită după un standard NATO, cu o tehnologie similară „secţiunii eşantion”.Armata a început să pună stâlpi de oţel în pământ, într-o zonă în care terenul a fost nivelat săptămâna trecută.

Şi în alte zone au început pregătirile pentru noile porţiuni de garduri, în apropiere de punctele ungare de trecere a frontierei de la Tiszasziget şi Roszke, au declarat primari din zonă pentru MTI. Altă porţiune este pregătită lângă Kelebia, tot un punct de trecere a frontierei aflat de partea ungară.

Suma iniţială care a fost alocată acestei măsuri a fost de 21,1 milioane de euro, acum urmând să fie suplimentată cu 71,8 milioane de euro.

Opoziţia socialistă a acuzat Guvernul că încearcă să împingă valul de imigranţi spre vest prin construirea gardului de la frontiera cu Serbia.

Premierul Victor Orban anunţa la sfârşitul lui iulie că termenul limită pentru finalizarea lucrărilor de cosntruire a gardului a fost devansat, din toamnă, la 31 august. El afirma că Budapesta se aşteaptă ca pătrunderea imigranţilor clandestini pe teritoriul Ungariei să scadă ulterior la o şesime sau o şeptime din numărul actual.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*