Ultimele Știri

S-a început planificarea traseului gardului anunțat a fi construit la granița cu România

granita gard

Topografi și ingineri militari ungari au fost văzuți miercuri planificând traseul gardului ce ar urma să fie construit la frontiera cu România, în prelungirea celui de la granița cu Serbia, relatează Reuters.

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a anunțat marți că guvernul de la Budapesta a decis să înceapă pregătirile în teren pentru extinderea la granița cu România a gardului pe care îl construiește la frontiera cu Serbia, pentru a face față unei eventuale schimbări a rutei folosite de imigranți.

”Am luat decizia de a începe lucrările pregătitoare pentru construirea unui gard începând de la granița ungaro-sârbo-română pe o lungime rezonabilă, în eventualitatea mutării presiunii migraționiste în direcția României”, a spus șeful diplomației ungare.

Szijjarto a precizat că măsura este necesară întrucât traficanții de persoane care acționează de-a lungul graniței cu Serbia își modifică ruta către granița cu România și este probabil ca presiunea migraționistă să se mute în direcția României.

Ulterior, premierul român Victor Ponta a declarat că decizia Ungariei de a ridica un gard la granițe nu rezolvă nimic din problemă refugiaților și „scoate Ungaria din Europa”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*