Ultimele Știri

S-a format coaliția proeuropeană de guvernare la Chișinău

Liderii partidelor PLDM, PD și PL, cele care au format și în mandatul precedent din Parlamentul Republicii Moldova, Alianța pentru Integrare Europeană s-au întâlnit în cursul zilei precedente și au convenit să formeze din nou o majoritate parlamentară pro-europeană la Chișinău.

Anunţul prin care Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu au decis să înceapă negocierile pentru crearea unei noi coaliții majoritare și crearea grupurilor pentru pregătirea programului de guvernare a fost făcut de reprezentanţii celor trei partide proeuropene prin intermediul unor comunicate de presă.

Grupurile de lucru urmează să elaboreze programului de guvernare pentru următorii patru ani, bazat pe obiectivul continuării şi accelerării cursului de integrare europeană şi de modernizare a Republicii Moldova.

Potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor parlamentare, cele trei formaţiuni au împreună 55 de mandate, Partidul Liberal Democrat a obținut 23 de mandate, Partidul Democrat va avea 19 deputați, iar ceilalți 13 aleși vor fi din partea Partidului Liberal. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*