Ultimele Știri

S-a descoperit virusul care îi face pe oameni mai proști

Oamenii de știință americani au descoperit un virus care infetează creierul. Se pare că acest virus îi face pe oameni mai proști și asta fără ca starea de sănătate să fie afectată.

Virusul a fost descoperit în algele verzi, iar până acum nu a mai fost detectat în organismul uman. Se pare că acesta afetează funcțiile cognitive ale creierului uman și afectează procesarea vizuală și conștientizarea spațiului.

Cercetătorii de la Universitatea din Nebraska, au făcut aceasta descoperire în timp ce efectuau un studiu privind microbii care infectează gâtul uman. Aceștia au descoperit un ADN în țesutul din gâtul unor voluntari sănătoși care era similar cu ADN-ul unui virus despre care se știe că infectează algele verzi.

 „Aceasta este o dovada uluitoare că organismele inofensive care trăiesc în corpul uman pot afecta comportamentul și funcțiile congnitive. Multe diferente fiziologice dintre persoana A si persoana B sunt codificate in setul de gene mostenite de fiecare de la parintii sai, dar unele diferente sunt alimentate de diferite microorganisme pe care le gazduim si care interactioneaza cu genele noastre”, a declarat Robert Yolken, virusologul care a condus studiul.
 La acest studiu au participat 90 de persoane iar în urma unor analize, 40 de dintre ei erau purtători ai virusului. Cei 40 au avut rezultate mai proaste la telestele care măsurau viteza și acuratețea procesării vizuale și totodată au obținut scoruri mai proaste la sarcini care erau menite să măsoare atenția.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on S-a descoperit virusul care îi face pe oameni mai proști

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*