Ultimele Știri

S-a descoperit metalul care favorizează apariţia maladiei Alzheimer

Mii de produse pe care le folosim în fiecare zi conţin compuşi ai aluminiului, iar acumularea acestui metal în organismul uman poate avea efecte foarte nocive. Aluminiul, care se acumulează în creier poate favoriza apariţia maladiei Alzheimer.

Profesorul Christopher Exley, de la Keele University, trage un semnal de alarmă în privinţa aluminiului pe care îl ingerăm zilnic, fără să ştim.

Numeroase alimente procesate, ceaiul, vinul, băuturile carbogazoase, produse cosmetice, medicamente (precum aspirina) conţin aluminiu care, cu vremea, se depozitează la nivelul creierului, putând duce la apariţia precoce a bolii Alzheimer sau la înrăutăţirea simptomelor ei, transmite descoperă.ro.

Aluminiul este metalul cel mai abundent în scoarţa terestră şi se găseşte în mod natural în alimente, deoarece plantele îl absorb din pământ şi din apă.

Aluminiul este prezent şi în multe cosmetice precum pudra de talc,paste de dinţi, loţiuni de protecţie solară, antiperspirante, în  medicamente ca aspirină,anti-acide, vaccinuri, în multe alimente procesate, în coloranţi alimentari, băuturi pe bază de malţ, vinuri, băuturi răcoritoare carbogazoase.

Organismul uman poate excreta aluminiul, dar, dacă acesta este ingerat în cantităţi mai mari decât cele care pot fi eliminate, atunci se acumulează în oase, creier, ficat, inimă, splină, muşchi.

Cercetătorul consideră că o cantitate prea mare de aluminiu acumulată în creier duce la apariţia maladiei Alzheimer.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*