Ultimele Știri

S-a demonstrat! Toată lumea spune minciuni zilnic

Câțiva cercetători au realizat un studiu prin care s-a demontrat că oamenii mint zilnic. Oamenii mint în conversațiile purtate zi de zi în speranța de a părea mai plăcuți și mai competenți.

Mulți consideră că o mică minciuna nu poate răni pe nimeni. Savanții de la Universitatea din Massachusetts au descoperit că 60% din oameni spun, în medie, două-trei minciuni în doar 10 minute de conversație. Dacă discuția este mai lugă, procentul crește până la maxim.

”Oamenii zic multe minciuni în conversații, dar nu ne așteptăm să descoperim că se minte chiar atât de mult în viața de zi cu zi”, a declarat psihologul Robert S. Feldman, unul dintre cercetătorii care au efectuat studiul ce va fi publicat în iunie în revista de specialitate Jurnalul de Psihologie Socială Primară și Aplicată.

Rezultatele studiului mai arată că natura minciunilor femeilor diferă de cele spuse de bărbați. Feldman a atras atenția ca reprezentanții celor două sexe spun neadevăruri în mod diferit. Femeile au tendința de a minți o persoana cu intenția de a o face să se simtă bine, fiind vorba de așa-zise minciuni altruiste, în timp ce bărbații mint cu scopul de a se pune pe ei, înșiși, într-o lumină mai favorabilă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*