Ultimele Știri

Ruşii stabilesc ce şi unde se forează! Primăria unde nu se poate implementa un proiect de 17,6 milioane lei din cauza NIS Petrol

Primăria Oradea nu poate implementa un proiect pe fonduri norvegiene în valoare de 17,6 milioane lei, pentru că firma NIS Petrol refuză să îi elibereze aviz de forare. NIS Petrol a concesionat de la stat perimetrul 2 Tria, din care face parte şi Oradea.

forat

Aici există consumatori deserviţi de Punctul Termic 902, printre care Liceul Sportiv, dar şi alte imobile din zonă. Municipalitatea vrea să încălzească pe apă geotermală consumatorii din puţul deja existent în curtea Universităţii. Pentru ca acest lucru să devină posibil, Primăria va trebui să sape un puţ de reinjecţie a apei uzate termic pentru a evita epuizarea reursei, lucru pe care nu îl poate face fără avizul concesionarului deţinut de Gazprom.

„Când am ajuns la autorizarea lucrărilor ne-am lovit de o tâmpenie. Noi trebuie să construim puţul de reinjecţie la distanţă de minim 900 de metri de puţul de extracţie, în aşa fel încât să se poată face circuitul apei. Cei de la NIS nu vor să ne dea însă avizul de forare”, a povestit, într-o conferinţă de presă, primarul Ilie Bolojan.

Pe 17 septembrie, reprezentanţii municipalităţii, NIS Petrol şi Transgex s-au întâlnit  la sediul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale pentru o rezolvare a situaţiei, dar discuţiile au rămas fără finalitate, potrivit primarului.

Municipalitatea a cerut acordul Consiliului Local pentru a face demersuri ca teritoriul oraşului să fie scos pe viitor din perimetrul concesionat de NIS Petrol.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*