Ultimele Știri

Rușii și separatiștii transnistreni fac din nou manevre militare

separatisti prorusi

Trupele ruseşti staţionate în regiunea separatistă Transnistria efectuează din nou ample antrenamente militare de combatere a terorismului, informează Novostipmr.

Militari ai Grupului Operativ al Trupelor Ruse (GOTR), alături de soldați din cadrul așa-zisului minister al apărării de la Tiraspol, s-au antrenat în cadrul unor exerciții militare.

În timpul aplicațiilor au fost folosiți circa 300 de militari ai GOTR și 30 de vehicul emilitare.

Anterior, trupele ruseşti staţionate în regiunea separatistă Transnistria au efectuat ample antrenamente militare, folosind „armament de ultimă oră pentru a nimici şi cuceri poziţiilor inamice”.

Participanții la exerciții au identificat și au anihilat „o gașcă de extremiști aflați pe malurile Nistrului”, iar pentru acțiuni au fost mobilizate vehicule blindate care să traverseze râul și să transporte infanterie.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a calificat acțiunile ca fiind sfidătoare şi inadmisibile.

„Judecând după declaraţiile făcute de către unii oficiali în cadrul acestor exerciţii militare, dar mai ales după modul în care acestea s-au desfăşurat, inclusiv forţarea râului Nistru cu utilizarea tehnicii blindate, se poate conchide fără echivocuri că scopul real al acestora este altul decât cel declarat”, potrivit reprezentanților de la minister.

Contingentul militar rus din Transnistria, care se află sub pretextul unei misiuni de „menţinere a păcii”, are oficial aproximativ 2.000 de militari. Presa ucraineană scrie însă că ar fi vorba de 3-5 mii de militari.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*