Ultimele Știri

Rușii scad costurile războiului! Cât consumă Rusia pentru o zi de bombardamente împotriva ISIS

Nu doar teroriștii cheltuile sume mari de bani pentru realizarea atacurilor inamicilor. Lupta împotriva teroriștilor înghite la rândul său sume amețitoare anual.

Din 2001, când Bush jr. a declanşat războiul împotriva terorismului (“cruciada” i-a spus iniţial, ceea ce a adus apă la moara propagandei islamiste), până în 2010, s-au cheltuit 850 miliarde de dolari, potrivit rapoartelor oficiale. Din 2010 în 2015, în timpul mandatelor lui Obama, războiul contra terorismului a înghiţit 642,2 miliarde de dolari. În total, aproape 1.5 trilioane. Calculele experţilor independenţi trec însă sensibil de 3 trilioane de dolari, conform Gândul.info.

Pentru o singură zi de bombardamente asupra Daesh, americanii cheltuiesc aproximativ 10 milioane de dolari, iar Rusia patru milioane, în condițiile în care SUA au un buget pentru Apărare de 598.5 miliarde dolari, iar Rusia echivalentul a 50 de miliarde.

“Rusia a exportat anul trecut echipamente de apărare în valoare de 15,5 miliarde dolari. Dacă exportul ar creşte cu un singur procent, suma ar echivala cu costurile a peste o lună de bombardamente în Siria”, spun analiștii militari.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*