Ultimele Știri

Ruşii au purtat prin Chişinău o panglică imensă a Sfântului Gheorghe

Panglică Sfântu Gheorghe la Chişinău

O panglică de 365 de metri a Sfântului Gheorghe a fost purtată pe străzile Chişinăului cu ocazia aniversării a 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Dacă Moscova fierbe de ultimele pregătiri înainte de a sărbători mâine Ziua Victoriei, ruşii din Republica Moldova au ţinut să defileze pe străzile Chișinăului cu o panglică simbolică a Sfântului Gheorghe. 

La manifestaţia organizată de Liga Tineretului Rus au participat câteva zeci de elevi, profesori, majoritatea vorbitori de limbă rusă, care au purtat portretele bunicilor lor, veterani ai celui de-Al Doilea Război Mondial.

Atitudinea negativă a locuitorilor din Chişinău a fost intens manifestată pe reţele de socializare, unde i-au categorisit pe manifestanţi drept nostalgici sau spălați pe creier.

Panglică Sfântu Gheorghe la Chişinău

Panglică Sfântu Gheorghe la Chişinău

Panglică Sfântu Gheorghe la Chişinău

Panglică Sfântu Gheorghe la Chişinău

Anterior, în faţa Ambasadei Ruse la Chişinău un tănâr s-a îmbrăcat în haine cu culorile panglicii „Sfântul Gheorghe” și însoțit de un porc vopsit în aceleași nuanțe a protestat faţă de politicienii proruşi care încearcă să utilizeze abuziv de această panglică în republica Moldova.

Anatol Mătăsaru

De asemenea, avea inscripţionat pe o bucată de carton mesajul „Vreau în Rusia”, în aluzie la rusofilii din Basarabia care-şi doresc integrarea în Uniunea Euroasiatică.

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*