Ultimele Știri

Rușii au construit cel mai ieftin și economic elicopter din lume – DELFINUL

delfinul

Designerii ruși sunt aproape de a îndeplini visul oricărui cetățean care dorește să călătorească cu elicopterul la un preț accesibil. Compania rusească HeliWale a creat un elicopter ultraușor numit Afalina, care va costa aproximativ pe jumătate decât cea mai ieftină ofertă de pe piață în prezent.  Elicopeterul va rula pe combustibil auto și va intra în producție în 2016.

HeliWhale, o companie din orașul siberian de Kemerovo, a dezvăluit un elicopter unic la expoziția HeliRussia 2015, care a avut loc la Moscova la sfârșitul lunii mai. Un ultra-light, coaxial cu două locuri este numit Afalina, cuvântul rusesc pentru delfin, cu coca giravion asemănătoare formei corpului mamiferului marin. Afalina este conceput ca un elicopter multifuncțional capabil să efectueze o varietate de sarcini, inclusiv formarea piloților, întreținerea conductelor și liniilor electrice, supraveghere aeriană, patrularea poliției, transportul de personal, muncă agricolă și zboruri de agrement.

Elicopterul poate atinge viteza maximă de 250 de kilometri pe oră și poate consuma între 12 și 16 litri de combustibil pe oră. Aeronava cântărește 270 kg și este capabilă să suporte o sarcină utilă de 180 kg, a declarat compania.

Compania HeliWhale a declarat că elicopterul va costa 120.000 dolari, preț în care va fi inclus sisteme de încălzire și ventilație în cabina de pilotaj. „Astăzi nimeni altcineva nu produce aeronave din această clasă, chiar șicu două locuri.” Robinsonul american „este mai greu decât” Afalina „și este, de fapt, o mașină complet diferită”, afirmă Jacov Kolesnikov, directorul general al HeliWhale.  „Un Robinsons american este, de asemenea, mult mai scump. Un elicopter cu două locuri costă 300.000 dolari”, a adăugat el.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*