Ultimele Știri

Rusia vrea să conteste unirea celor două Germanii din 1989

Preşedintele Dumei de Stat, Serghei Narîşkin, a dispus elaborarea unei declaraţii a legislativului de la Moscova care ar condamna asimilarea Germaniei comuniste de Germania Federală.

Declaraţia ofiacială a Rusiei, care ar putea spune că RDG a fost anexată de RFG, reprezintă un răspuns față de acțiunile și expunerile preşedintei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Anne Brasseur, care a calificat drept „anexare” preluarea controlului asupra Crimeei de către forţele ruse, urmată de un referendum în martie privind ataşarea peninsulei ucrainene la Rusia și a suspendat în aprilie drepturile de vot ale celor 18 membri ruşi.

Prin urmare, Narîşkin a anunţat în faţa deputaţilor că a cerut Comisiei pentru Afaceri Externe „să pregătească o declaraţie care să condamne anexarea Republicii Democrate Germane de către Republica Federală Germană în 1989”.

La 3 octombrie 1990, la finalul unui proces declanşat de căderea Zidului Berlinului, simbol al divizării lumii în timpul Războiului Rece, Germania s-a reunificat după 40 de ani de separare.

„Spre deosebire de Crimeea, nici un referendum nu a fost realizat în RDG”, a adăugat el, făcând referire la cel desfăşurat în peninsula ucraineană, când 97 la sută dintre votanţi au ales alipirea la Rusia, potrivit Kremlinului.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Rusia vrea să conteste unirea celor două Germanii din 1989

  1. Asta-i tare ! Vedeti, nimanui nu i-a trecut prin cap sa organizeze ub referendum ! Oare dece ? Pai eu stiu ca nu s-a auzit nici-o voce care sa conteste, dreptul de reunificare. Cat de ticalos poti sa fii, ca sa contesti reunificarea Germaniei. D-ul Nariscin pe ce lume traieste ? Chiar daca este suficient de tanar ar fi fost de dorit sa se informeze, cum au decurs discutiile, privind statutului Berlinului, dupa incheerea celui de al doilea razboi mondial, si ale caror consecinte a fost, declararea de catre URSS, a Republicii Democrate Germane, si impartirea berlinului in doua sectoare: Cel de vest si cel de est, iar apoi a Republicii Federale a Germaniei. Recent am memorat o gluma care circula in Romania, in acele timpuri.Prin anii ’50, cand se duceau tratative pentru definitivarea statutului Berlinului, circula o gluma, in care fortele Natiunilor Unite, formate din soldati sovietici, englezi, americani si francezi, care aparau imprejmuirea Berlinului, inainte de separarea in sectoare, la un post de paza colectiv, a aparut o “capra ratacita”. Soldatul englez, in patrulare, care a intalnind-o, pentru a se evita primirea de alarme false de la sistemele de supraveghere automata, a prins-o, si a adus-o legata, la postul comun de paza, cu gandul sa se anunte gasirea ei si sa fie data proprietarului. Dar, pentru ca la primul anunt, nu s-a prezentat nimeni, au hotarat, ca cel ce pleaca in patrulare sa ia si capra evident legata de un cordon si in drum s-o si pasca. Primul care a luat-o a fost americanul, s-a intors cu ea satula, au muls-o. laptele fiind impartit frateste. Cum nimeni nu raspundea la anunturile repetate, a urmat, francezul, apoi englezul, si ultimul a fost sovieticul. Acesta s-a intors din patrulare fara capra. Fiind intrebat, a raspuns senin: Care capra ! Cum care, cea care s-a ratacit. Recunosti ca la plecarea in patrulare ai luat cu tine capra ? Raspunsul a fost: Da ! Atunci ce ai facut cu capra ?, Raspuns: Care capra ? Si asa mai departe ! In final au hotarat sa reia discutia ziua urmatoare…… Gluma se termina cu concluzia: Asa se intampla si la discutiile privind statutul Berlinului ! Si se stie ce a urmat….Oare dece si in cazul discutiilor privind situatia din estul Ucrainei, Federatia Rusa nu ar proceda la fel ? Succesul banuim al cui ar urma sa fie ! Nu vreau sa am gura aurita ! Dar mi-e teama ca evolutia incepe sa semene ! Doar stim FSB=KGB+cinismul lui Putin ! Dar ideea unui referndum, care sa aprobe unificarea Germaniei, mi se pare a fi culmea cinismului bolsevic !

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*