Ultimele Știri

Rusia vrea 3 trilioane de euro ca despăgubiri de război de la Germania

caderea germaniei naziste

După ce Rusia vrea să conteste unirea celor două Germanii din 1989, deputaţii Dumei de Stat vor înfiinţa o comisie care va recalcula pagubele produse de armatele germane în Rusia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Rusia alimentează războiul din Ucraina, însă vrea despăgubiri pentru pagubele din timpul celui de-al II-lea Război Mondial. Aflat într-o criză economică, Kremlinul intenționează să creeze o comisie responsabilă de calcularea pagubelor după finalizarea celui mai sângeros conflict mondial. Imediat după, Rusia va înainta o cerere oficială către Germania pentru achitarea completă a despăgubirilor de război.

Această iniţiativa îi aparţine lui Mihail Degtearev, membru al Partidului Liberal Democratic, al lui Vladimir Jirinovski, care susţine că după cel de-Al Doilea Război Mondial, Germania nu a plătit practic nici un fel de despăgubiri pentru distrugerile provocate în Uniunea Sovietică. Deputatul amintește că Moscova a semnat un acord de renunţare la despăgubirile de război cu Germania Democrată, însă nu a existat nici un astfel de acord cu Germania Federală.

Conform acestuia, cifra corectă a despăgubirilor datorate este de 3 trilioane de euro, iar Germania ar fi obligată să le achite, mai ales că în prezent continuă să provoace pagube Rusiei prin intermediul sancţiunilor ilegale aplicate de Uniunea Europeană.

jirinovski

De curând, noul premier grec Alexis Tsipras a promis la rândul său că va cere Germaniei să plătească despăgubiri pentru un împrumut acordat de Grecia în 1942, la presiunea naziştilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*