Ultimele Știri

Rusia va recunoaște alegerile care urmează în estul separatist al Ucrainei

Rusia va recunoaşte rezultatele alegerilor legislative şi prezidenţiale organizate la 2 noiembrie de rebelii proruşi în regiunea Donețk și Lugansk.

Ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că autoritățile de la Kremlin vor recunoaște alegerile organizate de separatiști în estul Ucrainei, motivând prin faptul că această regiune are nevoie de legimitizarea autorităților. 

„Sperăm că alegerile vor fi organizate aşa cum s-a convenit şi noi vom recunoaşte, bineînţeles, rezultatele. Sperăm că exprimarea poporului va fi liberă şi că nimeni nu va încerca să o perturbe din exterior”, a comentat Serghei Lavrov.

Deasemenea, Lavrov a dezvăluit faptul că desfășurarea acestor alegeri reprezintă unul dintre punctele cele mai importante ale acordului de la Minsk, încheiat la 5 septembrie cu privire la instaurarea unui armistiţiu în Ucraina.

Regiunile aflate sub controlul rebelilor proruşi nu au participat la alegerile legislative organizate duminică în restul Ucrainei, iar atacul separatiștilor asupra militarilor ucraineni a devenit din ce în ce mai ofensiv, peste 40 de explozii auzindu-se în ultimele zile.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*