Rusia va forma noi divizii pentru a contracara efectivele militare ale NATO din vecinătatea sa

  • Adelina Mitrache
  • 4 mai 2016
  • Externe
militari rusi

Rusia va forma trei noi divizii pentru a contracara efectivele militarte în creştere desfăşurate de NATO în apropierea frontierelor sale de sud şi vest, a declarat Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, citat de agenţiile de ştiri ruse, informează Reuters.

Aceste noi unităţi urmează să fie formate până la finalul acestui an şi vor fi poziţionate în zonele de frontieră de sud şi vest ale Rusiei, informează agenţia de ştiri Interfax.

„Ministerul Apărării a adoptat o serie de măsuri pentru a contracara capacitatea crescândă a forţelor NATO din vecinătatea frontierelor Rusiei,” a declarat, miercuri, ministrul rus Shoigu.

La ora actuală sunt în curs de desfășurare măsuri pentru amenajarea bazelor unde vor fi instalate aceste trei noi structuri, a mai spus generalul Șoigu.

Ministrul Șoigu anunțase încă în ianuarie crearea a trei noi divizii în vestul Rusiei. Mai târziu s-a aflat că o unitate motorizată va fi desfășurată la Rostov pe Don (în sud, nu departe de granița cu Ucraina, not.red.), iar altele două în regiunile Smolensk (vest) și Voronej (sud-vest).

Fiecare din cele trei divizii, așa cum s-a anunțat anterior, va avea aproximativ 10.000 de persoane în componența sa, potrivit TASS.

Această nouă declarație a lui Șoigu survine după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat o consolidare a capacităților Alianței în Est, care s-ar putea traduce prin desfășurarea sub formă de rotație a patru batalioane (putând avea fiecare mai multe sute de oameni) cu echipamentele asociate în țările baltice (Estonia, Letonia și Lituania) și în Polonia, conform relatării AFP.

SUA vor, de altfel, să desfășoare — prin rotații succesive — o brigadă blindată în Europa de Est (4.200 de soldați) din februarie 2017 și prevăd creșterea de patru ori în anul următor, la 3,4 miliarde de dolari, a cheltuielilor destinate întăririi prezenței militare americane în Europa.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *