Rusia suspectează SUA că utilizează filiala siriană a reţelei teroriste Al-Qaida pentru a înlătura regimul Bashar al-Assad

  • Nicoleta Ungureanu
  • 17 iunie 2016
  • Externe

Rusia suspectează că Statele Unite utilizează Frontul Al-Nusra, filiala siriană a reţelei teroriste Al-Qaida, pentru a înlătura regimul Bashar al-Assad, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de site-ul agenţiei Tass.

SUA este suspectată că ar încerca să înlăture regimul din Siria, utilizând filială siriană a rețelei teroriste al-Qaida.

„Există impresia că avem de-a face cu un fel de joc, în care Frontul al-Nusra ar fi protejat într-un fel, pentru a fi folosit la înlăturarea regimului sirian”, a declarat Serghei Lavrov cu ocazia Formului economic de la Sankt-Petersburg.

Rusia oferă asistenţă militară Administraţiei Bashar al-Assad, iar Statele Unite au cerut recent Rusiei să evite atacarea poziţiilor Frontului al-Nusra pentru a nu fi loviţi de combatanţi ai opoziţiei moderate din Siria.

Bilanţul victimelor din urma revoltelor din Siria, care au început odată cu martie 2011, este de 250.000 de moerți. Există, de asemenea, un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant)depăşeste 250.000 de morţi

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *