Rusia și SUA au ajuns la un acord! Cele două țări vor colabora pentru o mai bună coordonare a operațiunilor militare din Siria

Ministerul rus al Apararii a anunţat că a ajuns la un acord cu Statele Unite, cele două țări urmând să colaboreze pentru o mai bună coordonare a operațiunilor militare din SUA.

Cele două țări au ajuns la o înțelegere privind necesitatea îmbunătățirii metodelor de coordonare a operațiunilor militare în Siria.

„Schimbul de opinii cu privire la acest incident a avut loc într-o manieră constructivă, ambele părţi având ca scop îmbunătăţirea coordonării privind combaterea organizaţiilor teroriste din Siria şi să prevină orice incidente în timpul operaţiunilor militare desfăşurate în această ţară”, a comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov.

La o zi după ce Washingtonul a acuzat Moscova de atacarea rebelilor susţinuţi de SUA, Konashenkov a respins acuzaţiile, declarând că raidurile aeriene ruse au atacat ţinte aflate la aproximativ 300 de kilometri distanţă de zonele în care SUA spune că opereză forţele de opoziţie.

De asemenea, Moscova susține că Rusia a informat coaliţia condusă de SUA cu privire la ţintele vizate în aceste raiduri.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *