Ultimele Știri

Rusia și-a ÎNCHIS granița cu această țară ‘din motive de securitate’. Pentru cine se fac excepții

Rusia a confirmat duminică faptul că a închis, din motive de securitate, granița sa cu Norvegia, în zona arctică, din cauza imigranților pe care autoritățile norvegiene au început să-i direcționeze spre teritoriul rus.

vladimir putin

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, Moscova a informat vineri autoritățile că a decis să blocheze trecerea imigranților prin punctul de frontieră Borrisoglebsk-Storskog, în conformitate cu un acord bilateral care a fost semnat în anul 2011.

Guvernul norvegian a fost criticat de ONU și de mai multe ong-uri după ce marțea trecută a trimis cu un autocar în Rusia mai mulți migranți cărora a refuzat să le examineze cererile de azil. Ulterior autoritățile norvegiene au anunțat că suspendă temporar aceste practici, la cererea Moscovei.

„Aceste măsuri luate de Rusia sunt dictate de motive de securitate și se bazează pe acordurile bilaterale cu Norvegia”, a explicat purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse.

Se fac excepții doar în privința acelor migranți care au pe pașaport o viză pentru Rusia sau au drept de ședere valabil în această țară.

Guvernul norvegian de dreapta susține că Rusia este o țară sigură, că este necesar să-i trimită înapoi pe migranții care au intrat în Norvegia pe ruta arctică și că sunt luate în considerare să rămână în Norvegia doar acele persoane care necesită într-adevăr protecție.

De mai multe ori guvernul norvegian și-a exprimat dorința de a-i trimite în Rusia aproape pe toți cei 5.500 de migranți care au intrat în această țară anul trecut pe ruta din Arctica.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*