Rusia se opune unei intervenţii militare occidentale în Libia

  • Adelina Mitrache
  • 12 aprilie 2016
  • Externe
rusia

Rusia se opune oricărei operaţiuni militare a ţărilor occidentale în Libia, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, apreciind că situaţia anarhică din statul nord-african este rezultatul intervenţiei Occidentului, informează site-ul agenţiei Tass.

Serghei Lavrov a făcut referire la afirmaţii ale preşedintelui SUA, Barack Obama, care a exprimat regret că raidurile aeriene în Libia nu au fost urmate de operaţiuni terestre.

„Dacă ne uităm la situaţiile din Irak şi Afganistan, unde americanii au intervenit terestru, cred că ne putem face o impresie despre ce efecte ar fi fost în Libia”, a spus Serghei Lavrov, denunţând anarhia din statul nord-african.

„Sunt convins că, dacă nu ar fi existat intervenţia aventuroasă a NATO în Libia, prin încălcarea unei rezoluţii a Consiliului de Securitate ONU, nu am avea acum o situaţie catastrofală”, a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

„Acum, Occidentul continuă să evoce necesitatea lansării unei operaţiuni terestre în Libia. Rusia se opune”, a subliniat Serghei Lavrov.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *