Ultimele Știri

Rusia se confruntă cu un război civil în Republicile Daghestan şi Kabardino-Balkaria

Rusia se confruntă în ultimile săptămâni cu un început de război civil în regiunile din nordul Caucazului. Grupuri armate formate din localnici atacă trupele ruse ocupante. Săptămâna trecută în capitala Cecenie a avut loc un incident în care au murit peste 10 soldați ruși. Membrii grupărilor armate din Caucazul de Nord îi vizează pe soldați ruși care patrulează sau care veghează în posturile de control la intrarea în diferite orașe. 

În oraşul Nalicik, capitala Kabardino-Balkariei, partizanii au atacat un detaşament de poliţie. Potrivit portalului GglavPost.com sunt morţi şi răniţi. „Se duc lupte! Ocupanţii ruşi sunt ucişi cu zecile”, scrie portalul rus.

„Potrivit mass-media din Rusia, în Kabardino-Balkaria a intrat în vigoare regimul de Acţiune Antiteroristă. Aceasta va dura până autorităţile nu vor decide să schimbe acest statut, între timp pe teritoriul regiunii sunt luate măsuri speciale și o serie de restricții temporare”, transmite rezistenţa informaţională.

Tulburări au fost semnalate şi în oraşul Mahacikala, unde aseară poliţiştii au oprit un automobil, care la somarea de a prezenta actele au deschis focuri de armă. Poliţiştii au reşit să-i înlăture pe pasagerii autoturismului oprit şi au găsit în maşina acestora pistoale cu surdină şi o grenadă, transmite lenta.ru. Daghestan şi Kabardino-Balkaria sunt republici autonome din componenţa Federaţiei Ruse. Daghestanul are frontieră cu Cecenia, Azerbaidjan şi Georgia. Kabardino-Balkaria sau Republica Kabardino-Balkară este , situată în Caucazul de Nord.

North_Caucasus_regions_map

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*