Ultimele Știri

Rusia se află într-o situație critică: 22 de milioane de ruși trăiesc în sărăcie

Gradul de sărăcie din Rusia este din ce în ce mai accentuat, potrivit experților. Deși autoritățile ruse aplică diverse programe prin care încearcă să ofere sprijin social populației, aceste măsuri sunt insuficiente.

Guvernul rus a acceptat propunerea Ministerului de Finanțe de a îngheța plățile de indemnizații sociale, în vederea salvării fondurilor de buget.

”Salariile din sectorul public și banii alocați sectorului public, nu au fost indexați în anul 2015”, spune Olga Golodets, vicepremierul Rusiei. Acesta a adăugat că aceste indexări nu sunt așteptate pentru anul viitor: ”Eforturile de a securiza indexarea pensiilor a eșuat pentru anul 2016. Ca rezultat, situația nu se poate decât înrăutăți”.

Mai multe studii realizate în Rusia, au demonstrat că mai puțin de 20% din populație, se află într-o situație de confort financiar, conform directorului Institutului Economic.

Mai mult decât atât, directorul a menționat că aproximativ jumătate din populație poartă o luptă pentru supraviețuirea de pe o zi pe alta.

1100627

În ciuda programelor pentru ameliorarea stării de sărăcie, situația Rusiei este una critică și aceste măsuri nu sunt suficiente. Experții menționează că este o problemă în încercarea de a căuta fonduri pentru micșorarea gradului de sărăcie, acre este tratată doar ca parte a sistemului de securitate socială.

Aceștia sunt de părere că acest aspect este mult mai complex și ar trebui să se adreseze, printre alte lucruri, și încercării de asistență în scopul angajării.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*