Ultimele Știri

Rusia, pregătire de război?

Rusia va moderniza întregul arsenal nuclear până în anul 2020, anunţă vicepremierul Dimitri Rogozin, precizând că armata rusă trebuie să fie puternică şi să aibă capacitatea de a surprinde, în contextul disensiunilor cu Occidentul pe tema conflictului din estul Ucrainei, relatează RIA Novosti.

„Răspunsul nostru la strategia unui atac global rapid este modernizarea forțelor noastre nucleare strategice și a resurselor, precum si dezvoltarea resurselor pentru apărarea aeriană și spațială potrivit planurilor pe care le-am finalizat”, a spus Dimitri Rogozin.

Am decis accelerarea bazei tehnice a forţelor nucleare strategice, iar modernizarea nu va mai viza doar 70 la sută din capacităţile nucleare, ci întregul arsenal, până în anul 2020„, a adăugat Rogozin.

Vicepremierul a declarat că până în 2015, armata și marina vor fi echipate cu arme ultrasofisticate, deoarece Rusia are nevoie de o armată puternică, o armată care să poată fi trimisă în orice teatru de război.

„Oare ar trebui să îi surprindem pe colegii noştri, să arătăm toate tipurile de armament pentru a-i surprinde? Trebuie să păstrăm secrete unele elemente militare pentru a surprinde în momentele critice”, a precizat Rogozin.

Reformarea armatei ruse a început în 2008 și a fost cea mai mare din istoria post-sovietică. Comanda și controlul militar au fost schimbate în mod semnificativ, dimensiunea armatei și numărul de militari au  fost reduse, iar numărul  furnizorilor a crescut. Totodată, salariile ofițerilor au crescut  și problemele lor cu locuințele au fost rezolvate. De asemenea, a început un program de reînarmare, fără precedent în volum, care va continua până în 2020.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*