Ultimele Știri

Rusia nu va negocia cu nimeni returnarea regiunii Crimeea: ‘Este teritoriu rus’

Rusia nu va negocia cu nimeni returnarea regiunii Crimeea sub controlul Ucrainei, a afirmat marţi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, subliniind că fosta provincie ucraineană a devenit teritoriu rus.

steag ucraina

Rusia nu va negocia cu nimeni returnarea regiunii Crimeea sub controlul Ucrainei, subliniind că fosta provincie ucraineană a devenit teritoriu rus, a afirmat marţi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

„Nu există nimic de returnat, nu discutăm cu nimeni returnarea Crimeei”, a declarat marţi Serghei Lavrov, citat de site-ul agenţiei Tass.

„Crimeea a devenit teritoriu rus, în deplină conformitate cu voinţa exprimată de populaţia regională”, a subliniat şeful diplomaţiei ruse.

„Aceasta a fost voinţa locuitorilor Crimeei, inclusiv a celor care nu au aveau niciun drept în timpul autorităţii ucrainene; prin reunificarea Crimeei cu Rusia, după referendum, li s-au returnat drepturile, inclusiv cel de a avea o limbă oficială; rezultatele referendumului sunt bine-cunoscute”, a explicat Lavrov.

Ucraina a anunţat săptămâna trecută că intenţionează să lanseze o nouă iniţiativă diplomatică pentru recuperarea Peninsulei Crimeea de la Rusia.

Rusia a anexat provincia ucraineană Crimeea în martie 2014, după un referendum local, o manevră condamnată puternic de Occident, care a aplicat sancţiuni Moscovei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*