Rusia nu recunoaşte zonele proruse din Ucraina pentru a nu da pretexte Occidentului, dar le susţine

  • Adelina Mitrache
  • 31 mai 2016
  • Externe
Serghei Lavrov

Rusia nu intenţionează să recunoască independenţa regiunilor separatiste sud-est-ucrainene Doneţk şi Lugansk pentru a nu oferi Occidentului pretextul de a înceta presiunile asupra Ucrainei, dar va susţine aceste zone proruse, a declarat marţi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

O decizie a Rusiei de a recunoaşte independenţa regiunilor Doneţk şi Lugansk ar fi „contraproductivă” pentru că ar oferi Occidentului pretextul de a înceta presiunile asupra Kievului privind implementarea Acordului Minsk, a declarat Serghei Lavrov într-un interviu acordat site-ului de ştiri Komsomolskaia Pravda.

„Sunt convins că o recunoaştere a suveranităţii ar fi contraproductivă”, a spus Lavrov, explicând că este foarte important ca Acordul de la Minsk, privind încetarea ostilităţilor în estul Ucrainei, să fie aplicat.

Cu toate acestea, Rusia nu va abandona şi nu va uita de regiunile din sud-estul Ucrainei, a dat asigurări şeful diplomaţiei ruse.

„Nu renunţăm la sud-estul Ucrainei şi nu uităm de aceste zone; le susţinem foarte activ, nu doar politic. Este vorba şi de asistenţă umanitară şi de rezolvarea actualelor probleme economice”, a spus Lavrov, potrivit site-ului agenţiei Tass.

Confruntările separatiste din estul Ucrainei, izbucnite în martie 2014, s-au soldat, potrivit estimărilor ONU, cu cel puţin 9.000 de morţi.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *