Ultimele Știri

Rusia: NATO creşte cu propriile sale mâini riscurile apariţiei unor incidente militare

Noua strategie în planificarea militară rusă va lua în considerare suplimentarea forțelor NATO în Europa de Est, și vor fi stabilite „toate măsurile necesare” pentru apărarea ţării, a declarat ambasadorul rus la Alianţa Nord-Atlantică, Aleksandr Gruşko, într-un interviu publicat miercuri în ziarul Kommersant.

„Oficialii din cadrul NATO ar trebui să înţeleagă că Moscova va ţine cont de noua lor strategie în planificarea militară rusă. Rusia va lua toate măsurile necesare pentru apărarea sa”, a declarat Gruşko.

„Această decizie a NATO va avea, de asemenea, consecinţe politice de lungă durată”, a adăugat el.

Ambasadorul rus la Alianța Nord-Atlantică a precizat că expansiunea NATO din Europa de Est subminează securitatea în regiune și reprezintă o nouă formă de tensiune.

În opinia lui Gruşko, NATO „creşte cu propriile sale mâini riscurile apariţiei unor incidente militare”.

Rusia și-a intensificat activitatea aeriană în spațiul european, pe parcursul ultimului an, iar pentru prima dată, Moscova a trimis săptămâna aceasta un număr neobișnuit de mare de avioane militare în regiune. Comandantul forţelor NATO din Europa, Philip Breedlove, a declarat marţi că Alianţa Nord-Atlantică are nevoie de suplimentarea efectivelor în Europa de Est în contextul măsurilor de garantare a securităţii României, Poloniei şi zonei baltice, pe fondul intensificării presiunilor Rusiei şi a ameninţării islamiste.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*