Ultimele Știri

Rusia modernizează radarul din Crimeea. Vor fi detectate rachetele din Marea Neagră şi Mediterană

radar militar TPS-77

Radarul, care va fi modernizat, va putea detecta lansări de rachete balistice, de croazieră și supersonice în zona mărilor Neagră și Mediterană pentru a „asigura protecție teritoriului Rusiei pe flancurile sudic și sud-est”, a declarat pentru Izvestia o sursă din cadrul complexului militar-industrial de la Moscova.

După destrămarea URSS, stația radar de lângă Sevastopol a trecut la Ucraina, iar o perioadă a fost închiriată de Rusia, dar din cauza poziției Kievului, acordul a fost rupt, a explicat ziarului menționat expertul rus în domeniul apărării apărării antiaeriene Mihail Hodarenok. Astfel, mai mult de zece ani radarul nu a mai fost exploatat, ajungând complet inoperabil. Moscova a compensat pierderea acestui radar prin lansarea în 2013 a stației radar de generație nouă „Voronej-DM”, în apropiere de Armavir.

Activitatea crescută a navelor NATO și SUA în zona mărilor Neagră și Mediterană a determinat Moscova să ia în calcul recuperarea stației radar de lângă Sevastopol, scrie Izvestia.

Odată cu repunerea în funcțiune a radarului de lângă Sevastopol, Rusia va beneficia de o protecție completă în eventualitatea unor atacuri cu rachete, susține Vadim Koziulin, profesor la Academia militară din Moscova.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*