Rusia lansează acuzații la adresa SUA: Au distrus în mod constant fundamentele ordinii mondiale existente

  • Nicoleta Ungureanu
  • 13 septembrie 2016
  • Externe

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a acuzat Statele Unite şi pe partenerii lor occidentali că „distrug fundamentele ordinii mondiale existente, de la războiul din Bosnia Hertegovina pînă la razboaiele din Libia si Irak”.

SUA și Rusia s-au acuzat reciproc de distrugerea fundamentelor ordinii internaționale. Relațiile dintre cele două se află în cel mai prost moment de la Războiul Rece și până în prezent.

Ashton Carter a acuzat Moscova că are „ambiţii clare de a eroda principiile ordinii internaţionale” şi a criticat acţiunile Moscovei in Ucraina, Siria şi în spaţiul cibernetic, scrie Europalibera.org.

„Tocmai SUA, împreună cu aliaţii lor occidentali, începând cu Bosnia şi Kosovo şi terminând cu Irak şi Libia, au distrus în mod constant fundamentele ordinii mondiale existente”, a spus ministrul rus al apărării.

„Cu cât partenerii americani vor înţelege mai repede astaşi vor începe să se schimbe, cu atât mai repede se vor rezolva problemele bilaterale Rusia şi SUA şi nu doar cu privire la Siria”, a adăugat Şoigu.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *