Ultimele Știri

Rusia îşi poate lua adio de la Euroasia! Belarus ameninţă Kremlinul

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a reacționat dur la măsurile Rusiei de limitare a tranzitului de produse alimentare din Belarus pe teritoriul său, potrivit TASS.

„Comportamentul autorităților ruse nu numai că ne-a surprins, dar ne-a deprimat. Dacă nu va fi normalizat comerțul între cele două țări în încălcarea acordului vamal, va trebui să reacționam”, a declarat astăzi Alexandr Lukasenko, potrivit sursei citate.

Acesta a adăugat că „astăzi se pare că, încă o dată, folosindu-se de exemplul Belarus, ba conducta de gaz, ba conducta de petrol, iar acum de problema alimentară, ei (Rusia -n.r.) doresc să arate cuiva sau întregii lumi, cum sa învețe minte pe cineva”.

Amintim că, luni, Serviciul federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară din Rusia, (Rosselhoznadzor) a anunțat că Moscova va înăspri restricțiile privind tranzitul pe teritoriul său al produselor din carne din Belarus, Kazahstan și din alte state, în urma încercărilor de a se vinde produse interzise în Rusia.

Decizia vine după ce Rusia a suspendat importurile de bovine, carne și produse din carne din Muntenegru, începând cu data de 18 noiembrie. Câteva state balcanice sunt bănuite de Moscova că reexportă produse alimentare interzise din UE. Anterior, au fost aplicate restricții asupra produselor din Macedonia, Albania, Ucraina și Moldova.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*