Ultimele Știri

Rusia își mută bombardierele în Crimeea. Ținta primară o va reprezenta scutul NATO de la Deveselu

bombardier rusesc

Rusia va disloca în Crimeea o escadrilă de bombardiere Tu-22М3, a declarat o sursă din Ministerul Apărării de la Moscova.

„La această etapă se consideră suficient să fie dislocată în Crimeea o escadrilă Тu-22М3. Capacităţile sale de luptă permit intensificarea substanţială a acoperirii bazinului Mării Negre şi zonelor de litoral”, a spus sursa.

Potrivit oficialului anonim, acţiunea vine ca răspuns la amplasarea bazei anti-rachetă americane pe teritoriul României. Anterior Ministerul rus al Apărării a afirmat că baza din România care face parte din sistemul anti-rachetă al Statelor Unite va deveni o ţintă primară pentru atacurile ruseşti în cazul unui ofensive americane împotriva Rusiei.

Ieri, directorul Institutului de cercetare al Ministerului rus al Apărării, Oleg Puşni, a declarat că Moscova va lua măsuri pentru contracararea posibilelor amenințări din partea Alianței Nord-Atlantice.

Avioanele de tip Tupolev Tu-22M (numit și Tupolev Tu-26, NATO: „Backfire”) sunt bombardiere și avioane de patrulare maritime supersonice, cu rază de acțiune lungă, construit în Uniunea Sovietică. Este o modernizare a modelului Tu-22.

Proiectat după versiunea Tu-22 cu aripi fixe, Tu-22M a fost construit cu aripi cu geometrie variabilă, motoare mai puternice, și admisii la motoare similare celor de pe avioanele de vânătoare, primul zbor având loc în 1975. Tu-22M poate transporta 6 rachete Kh-15 în interiorul fuzelajului, sau două rachete Kh-22 sub fuzelaj.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*