Ultimele Știri

Rusia intră pe teritoriul Ucrainei, cu convoiul umanitar, fără permisiunea Kievului

Moscova anunță că a luat decizia de a intra cu convoiul umanitar pe teritoriul Ucrainei, chiar și fără permisiunea autorităților de la Kiev, scrie Ria Novosti.

Ministerul rus de Externe a emis vineri un comunicat de presă prin care își manifestă nemulțumirea față de faptul că autoritățile ucrainene „zădărnicesc” trecerea convoiului umanitar, hotărând astfel să ignore deciziile Kievului și să trimită cele aproximativ 280 de camioane în Lugansk.

„Nu vom mai tolera fărădelegile, minciunile și incompetența. Pretextele Ucrainei de a ține pe loc convoiul umanitar au fost epuizate. Rusia a luat decizia să acționeze – coloana începe să se îndrepte spre Lugansk”, se arată în comunicatul diplomației ruse.

Rusia a decis să înceapă deplasarea convoiului umanitar spre Lugansk, după ce primele 34 de camioane din această coloană de aproximativ 280 de mașini au trecut toate procedurile vamale la frontiera ucraineană și se aflau vineri dimineață în punctul de trecere Donețk. Alte 34 de camioane au intrat în același punct de trecere pentru procedurile vamale, scrie Itar-Tass.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*