Ultimele Știri

Rusia intimidează forțele NATO

Rusia face o demonstrație de forță Occidentului prin faptul că a trimis un număr foarte mare de avioane militare în spațiul  aerian al Europei  și dorește să evoce că este încă o „mare putere”, o amenințare asupra planurilor Alianței Nord-Atlantice în regiune, a avertizat comandantul suprem al forţelor NATO, generalul Philip Breedlove.

„Ne trimit un mesaj. Mesajul este că sunt o mare putere”, a declarat generalul Breedlove, precizând că Rusia caută să demonstreze că exercită o anumită influenţă asupra planurilor Alianţei Nord-Atlantice în regiune.

Rusia și-a intensificat activitatea aeriană în spațiul european, pe parcursul ultimului an, iar pentru prima dată, Moscova a trimis săptămâna aceasta un număr neobișnuit de mare de avioane militare în regiune. 

NATO  a raportat săptămâna trecută o serie de zboruri de avioane de luptă rusești, bombardiere cu rază lungă de acțiune și avioane-cisternă peste  teritoriile Țărilor Baltice, Mării Nordului și Oceanului Atlantic, cu doar câteva  zile înainte de alegerile controversate organizate în regiunea Donbas din estul Ucrainei. Avioanele de luptă NATO au interceptat rapid avioanele rusești și le-au escortat în afara spațiului aerian european, fără incidente.

Forţele ruse sunt poziţionate în continuare la frontiera ucraineană, peste şapte batalioane fiind mobilizate – faţă de un maximum de 18, a mai precizat Breedlove. Dintr-un batalion rusesc fac parte 800-1.000 de militari.

Pe teritoriul Ucrainei, Rusia are 250-300 de militari, care-i antrenează şi echipează pe separatişti, a mai declarat comandantul suprem al forţelor NATO.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Rusia intimidează forțele NATO

  1. Foarte bine. Bravo Federatia Rusa !

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*