Rusia, „descalificată cu suspendare” de la UEFA EURO 2016 după violențele provocate de suporteri. Ce consecințe are măsura

  • Adelina Mitrache
  • 14 iunie 2016
  • Sport

UEFA a anunțat prima măsură oficială luată împotriva Rusiei după incidentele de sâmbătă de pe Stade Velodrome din Marsilia.

Potrivit AFP, Rusia a fost sancționată de către UEFA cu „descalificarea cu suspendare” în urma incidentelor provocate de suporterii naționalei Rusiei. De asemenea, federația de fotbal din această țară a fost amendată cu 150.000 de euro. Acuzațiile se referă în mod specific la violențele petrecute la partida Rusia-Anglia care a avut loc sâmbătă pe Stade Velodrome din Marsilia.

afp twitter

Această măsură înseamnă că în cazul în care „incidente similare vor avea loc în următoarele meciuri”, naționala Rusiei va fi automat descalificată de la UEFA EURO 2016. Mai precis, este vorba despre incidente în interiorul stadioanelor unde au loc meciurile Rusiei și care sunt sub jurisdicția forurilor disciplinare ale UEFA. Decizia poate fi contestată.

 În cazul unei descalificări a Rusiei de la UEFA EURO 2016, regulamentul spune că rezultatetele tuturor meciurilor jucate de această echipă în competiție sunt declarate nule și toate punctele primite în urma acestor meciuri sunt anulate.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *