Ultimele Știri

Rusia critică dur Statale Unite: ”Sunt la limita dintre neglijenţă criminală şi colaborare cu militanţii reţelei teroriste Stat Islamic”

bombardamente

Rusia a criticat dur Statele Unite după ce au bombardat din greșeală poziţii ale armatei siriene, incident soldat cu moartea a zeci de militari.

Moscova a amenințat cu anularea armistiţiului din Siria, după ce avioane ale coaliţiei internaţionale coordonate de Washington au bombardat din greşeală poziţii ale armatei siriene.

Organizaţia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat că 90 de militari sirieni au fost ucişi în raiduri aeriene efectuate în zona Deir al-Zor.

În urma acestui eveniment, Statele Unite și-au exprimat ”regretul”.

“Acţiunile piloţilor coaliţiei – sperăm că nu au fost ordonate direct de la Washington – sunt la limita dintre neglijenţă criminală şi colaborare cu militanţii reţelei teroriste Stat Islamic”, a reacţionat Ministerul rus de Externe, conform site-ului agenţiei Reuters.

“Îndemnăm cu forţă Washingtonul să exercite presiuni asupra grupurilor insurgente pe care le controlează pentru a implementa necondiţionat acordul de încetare a focului. În caz contrar, aplicarea întregului acord semnat între SUA şi Rusia la Geneva ar putea fi în pericol”, atrage atenţia Moscova.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*