Rusia critică dur Statale Unite: ”Sunt la limita dintre neglijenţă criminală şi colaborare cu militanţii reţelei teroriste Stat Islamic”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 18 septembrie 2016
  • Externe
bombardamente

Rusia a criticat dur Statele Unite după ce au bombardat din greșeală poziţii ale armatei siriene, incident soldat cu moartea a zeci de militari.

Moscova a amenințat cu anularea armistiţiului din Siria, după ce avioane ale coaliţiei internaţionale coordonate de Washington au bombardat din greşeală poziţii ale armatei siriene.

Organizaţia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat că 90 de militari sirieni au fost ucişi în raiduri aeriene efectuate în zona Deir al-Zor.

În urma acestui eveniment, Statele Unite și-au exprimat ”regretul”.

„Acţiunile piloţilor coaliţiei – sperăm că nu au fost ordonate direct de la Washington – sunt la limita dintre neglijenţă criminală şi colaborare cu militanţii reţelei teroriste Stat Islamic”, a reacţionat Ministerul rus de Externe, conform site-ului agenţiei Reuters.

„Îndemnăm cu forţă Washingtonul să exercite presiuni asupra grupurilor insurgente pe care le controlează pentru a implementa necondiţionat acordul de încetare a focului. În caz contrar, aplicarea întregului acord semnat între SUA şi Rusia la Geneva ar putea fi în pericol”, atrage atenţia Moscova.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *