Ultimele Știri

Rusia: Cel puţin 33 de oameni morţi ca urmare a comei alcoolice indusă de consumul unei loțiuni de baie

O stare de urgență a fost introdusă în orașul siberian Irkutsk, luni, după ce aproximativ 33 de oameni au murit ca urmare a comei alcoolice indusă de consumul unei loțiuni de baie, anunţă The Associated Press.

Vânzarea loțiunilor și tincturilor care conțin alcool, a fost în creștere în ultimii ani în Rusia. Produsele ce conţin alcool ieftin sunt folosite regulat, dar cazul din Irkutsk a fost cel mai grav incident de acest gen din ultimii ani.

In timp ce oficialii locali din Irkutsk au introdus o stare de urgență într-o încercare disperată de a preveni mai multe decese, agenție de anchetă de top din Rusia au început arestările a mai multor persoane suspectate de comercializare a astfel de produse.
Purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin a descris situaţia ca fiind o „tragedie teribilă„, adăugând că președintele este informat asupra situației.

Guvernul regional Irkutsk a declarat că victimele au murit de otrăvire cu metanol, după consumarea loțiunii de baie. Numărul morților a crescut rapid de duminică, și cel puțin 15 oameni rămân internați într-o stare gravă, au declarat oficialii.

Oficialii au adăugat că sticlele de loțiune au fost marcate în mod clar cu avertismente că acestea nu erau pentru uz intern.

Prim-ministrul Dmitri Medvedev, a cerut autorităților să interzică rapid astfel de substanțe.

„Este o crimă, și trebuie să îi punem capăt.”, a spus el în remarcile televizate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*