Ultimele Știri

Rusia avertizează Republica Moldova în cazul conflictului transnistrean

Rusia îşi va proteja cetăţenii în cazul unui conflict armat în Transnistria, a înștiințat miercuri vicepremierul rus Dmitri Rogozin, în cadrul unei întâlniri la Moscova cu liderul regiunii separatiste din Republica Moldova, Evgheni Şevciuk.

Prin vocea lui Dmitri Rogozin, Rusia avertizează Republica Moldova că nu va permite să se repete scenariul din Ucraina în regiunea transnistreană, iar liderilor proeuropeni de la Chișinău le-a transmis să nu pună la încercare forţa şi răbdarea Moscovei.

„Rusia îşi va îndeplini rolul istoric: garantarea păcii şi securităţii în Transnistria. Apărarea drepturilor cetăţenilor ruşi, oricât de departe ar fi, este o prioritate pentru Guvernul rus”, a adăugat reprezentantul preşedintelui rus Vladimir Putin pentru Transnistria.

Vizita liderului regimului separatist de la Tirasol, Evgheni Şevciuk, şi a ministrului de Externe din regiunea transnistreană, Nina Ştanski, a avut loc pentru niște discuţii referitoare la situaţia economică a regiunii în urma semnării de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Deasemenea, cei trei au participat la deschiderea unei expoziţii cu titlul „Regiunea transnistreană – tărâm rusesc”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*