Ultimele Știri

Rusia atacă NATO şi „standardele duble” ale Occidentului, după atentatele de la Bruxelles

rusia nato

Atacurile cu bombă de la Bruxelles dovedesc faptul că o concentrare a atenţiei NATO asupra Rusiei este „absolut greşită”, deoarece inamicul real este terorismul internaţional, a declarat marţi un oficial rus de rang înalt, relatează DPA online.

„În timp ce NATO se pregăteşte să mobilizeze unităţi militare suplimentare în ţările baltice, oameni sunt aruncaţi în aer la Bruxelles, unde se află cartierul general al Alianţei” Nord-Atlantice, a declarat pentru agenţia de stat Tass Aleksei Puşkov, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus).

Puşkov a apreciat că atacurile de la Bruxelles „nu fac altceva decât să confirme cât de multă dreptate au cei care încearcă să îndrepte Uniunea Europeană (UE) către o cooperare cu Rusia în lupta împotriva terorismului”.

„Cea mai mare ameninţare la adresa securităţii europene nu vine din partea Rusiei, ci a organizaţiilor teroriste internaţionale”, a apreciat parlamentarul rus.

NATO „repetă într-una că principala sa sarcină este să contracareze ameninţarea rusă, dar ne este clar tuturor că cea mai mare ameninţare vine din sud”, a spus Puşkov.

De asemenea, Ministerul rus de Externe a avertizat că Occidentul nu poate să-i susţină pe unii terorişti şi să nu se aştepte la atacuri din partea altora.

„În mod regretabil asistăm la rezultatele foarte triste ale politicii dublelor standarde. Este greşit să-i clasifici pe terorişti în buni şi răi”, a declarat Maria Zaharovna, o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei ruse, citată de Tass.

„Este foarte important să se acţioneze global, necondiţionat şi ţintit în lupta împotriva terorismului internaţional”, apreciază Zaharovna.

Preşedintele rus Vladimir Putin a catalogat atacurile drept o „crimă barbară”.

„Lupta împotriva răului cere cel mai înalt nivel în cooperarea internaţională”, a subliniat Putin, citat într-un comunicat.

El a transmis condoleanţe atât victimelor atacurilor şi familiilor acestora, cât şi regelui Belgiei Philippe.

Rusia insistă de mult timp asupra unei cooperări internaţionale în lupta împotriva terorismului – în special în Siria, unde este aliatul-cheie al preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*