Ultimele Știri

Rusia amenință Bulgaria: Vă vom cumpăra toată țara, jumătate am cumpărat-o deja!

Proaspăt câştigător al alegerilor, un parlamentar rus a iscat noi discuţii între ţară sa şi Bulgaria. Piotr Tolstoi, ales în Duma de Stat din partea Rusia Unită, partidul preşedintelui Vladimir Puţin, a declarat pentru televiziune publică de la Sofia că Rusia poate cumpără toată Bulgaria.

Întrebat dacă va duce o politică binevoitoare faţă de această ţară, Tolstoi a răspuns “Bineînţeles. O să o cumpărăm pe toată. Oricum jumătate am cumpărat-o deja”.

Politicianul rus a făcut aluzie la investiţiile masive făcute de oameni de afaceri şi demnitari ruşi în litoralul bulgăresc. Aceştia deţin circa 500.000 de proprietăţi în estul Bulgariei, investind în ultimul deceniu aproape 2 miliarde de dolari în ţară de la sud de Dunăre. Cetăţenia bulgară poate fi primită de oricine a investit în acest stat cel puţin 1 milion de leva (563.000 de dolari).

Tolstoi a adăugat, în acelaşi context, că UE trebuie reformată şi că Uniunea trebuie să renunţe la politică de extindere în ţări care se află “în zona intereselor naţionale ale Rusiei”.

Piotr Tolstoi este stră-strănepotul lui Lev Tolstoi şi una dintre cele mai populare vedete ale postului oficial de televiziune Pervii Kanal, jucând un rol important în propaganda Kremlinului. El este membru şi în “Camera Civică”, un organism guvernamental care ar trebui să joace rolul Avocatului poporului.

Ministrul de Externe bulgar, Daniel Mitov, a calificat afirmaţiile parlamentarului drept “arogante, categoric greşite şi deloc folositoare pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale” şi a precizat că nu sunt în acelaşi spirit cu politică externă oficială a Moscovei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*