Ultimele Știri

Rusia aduce noi trupe la graniţă, separatiştii cer încetarea focului!

Rusia continuă să transfere unități militare de mari dimensiuni la granița cu Ucraina. Aceste acţiuni indică faptul că Rusia nu a abandonat intențiile  agresive față de Ucraina. Purtătorul de cuvânt al centrului de informare şi securitate Inforesist, Andrei Lysenko a făcut următoarea declaraţie în timpul unei conferinţe de presă la Kiev:

„În zonele de frontieră cu regiunea Donbas au fost înregistrate mişcări de trupe ale Federaţiei Ruse, au fost observate 10 tancuri şi o coloană de 30 de transportoare blindate pentru personal.”

Separatiştii pro-ruşi au cerut printr-o declaraţie încetarea unilaterală a focului în regiune, iar răspunsul din partea conducerii de la Kiev nu a întârziat să apară prin vocea lui Andrei Lysenko.

„Pentru realizarea pactului de încetare a focului, teroriștii trebuie să ridice steagul alb și să se predea. Dacă există o inițiativă, care se desfășoară într-un mod practic, și nu doar voarbe, acest lucru poate fi realizabil. După ce vor ridica steagurile albe şi vor  depune armele, doar atunci va avea loc încetarea focului unilaterală. Prin urmare, măsurile concrete nu au apărut încă, a fost doar o declarație, „- a spus Lysenko.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*