Ultimele Știri

Rusia aduce 40 de nave de război în Marea Neagră. Explicația autorităților ruse pentru decizia luată

nava rusa

Capacitățile Flotei ruse din Marea Neagră au fost completate în 2015 cu peste 200 de echipamente militare, inclusiv 40 de nave de război și nave auxiliare, a declarat comandantul șef al Flotei ruse din Marea Neagră, amiralul Aleksandr Vitko.

Dintre nave, el a menționat trei submarine noi diesel-electrice din clasa ‘Varsovianka’ (Proiectul 636), dintre care primul este supranumit ‘gaura neagră‘, datorită capacităților sale de disimulare, două nave echipate cu rachete, zece ambarcațiuni de luptă și 20 de nave auxiliare.

Submarinele din proiectul 636 (Improved Kilo, potrivit codificării NATO) aparțin celei de-a treia generații de submarine, cu un deplasament de 2.350 tone la suprafață și de 3.950 sub apă, cu o viteză de 17/20 noduri. Un submarin din această clasă are o autonomie de 45 de ore.

De asemenea, flota rusă cu baza în Crimeea a primit peste 30 de avioane, între care aparate de luptă multirol Su-30, iar garda de coastă a fost completată cu 140 de vehicule blindate moderne.

Amiralul Aleksandr Vitko a subliniat că modernizarea capacităților Flotei Rusiei din Marea Neagră a permis crearea unei structuri autonome eficiente de luptă. 

‘La ora actuală, coasta rusă a Mării Negre este bine protejată pe mare, în aer și pe pământ’, a adăugat înaltul responsabil militar rus.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*