Ultimele Știri

Rusia acuză: Relaţiile noastre cu SUA vor rămâne foarte dificile. Merkel, responsabilă

Relaţiile Rusiei cu SUA vor rămâne "foarte dificile", afirmă deputatul rus Aleksei Puşkov, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din Duma de Stat, acuzând-o pe Angela Merkel, influenţată de Washington, că este responsabilă de hotărârea UE de prelungire a sancţiunilor contra Moscovei.

merkel

„Nu văd nicio posibilitate de îmbunătăţire a relaţiilor Statelor Unite cu Rusia. Relaţiile vor rămâne foarte dificile. Statele Unite vor coopera cu noi doar în acele domenii în care nu sunt alte opţiuni”, a declarat Aleksei Puşkov, citat de site-ul agenţiei TASS.

„Situaţia cu Europa este oarecum diferită, deşi nu trebuie subestimată influenţa Statelor Unite în Europa, în special asupra Germaniei şi asupra Angelei Merkel”, a continuat Puşkov, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus.

„Dacă Angela Merkel nu ar fi avut o anumită poziţie, cred că Uniunea Europeană ar fi trecut poate nu neapărat la anularea tuturor sancţiunilor, dar măcar la atenuarea acestora”, a subliniat deputatul rus.

Poziţia dură a Angelei Merkel în această problemă are legătură cu influenţa americană asupra Germaniei, a adăugat Puşkov.

„De aceea, cred că, dacă vor exista îmbunătăţiri ale relaţiilor cu Europa în viitor, vor fi doar în anumite domenii”, a subliniat oficialul rus.

Uniunea Europeană a decis recent prelungirea cu şase luni a sancţiunilor economice impuse Rusiei din cauza crizei ucrainene. „Pe 21 decembrie 2015, Consiliul Uniunii Europene a prelungit cu şase luni sancţiunile contra Rusiei, până pe 31 iulie 2016”, se arată într-un comunicat oficial. „Sancţiunile, introduse pe 31 iulie 2014, au fost o reacţie la acţiunile Rusiei în estul Ucrainei”, aminteşte Consiliul UE. Sancţiunile impuse Rusiei vizează domeniul energiei, sistemul bancar şi industria rusă de apărare. Decizia a fost luată în pofida apelurilor premierului Italiei, Matteo Renzi, de relaxare a regimului sancţiunilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*