Ultimele Știri

Rusia acuză Kievul de genocid asupra rusofonilor din estul Ucrainei

Rusia deschide o anchetă împotriva ministrului ucrainean al Apărării, Valeri Gheletei, pe care îl acuză de „genocid” asupra populaţiei rusofone din estul Ucrainei.

„O anchetă a fost deschisă împotriva ministrului ucrainean al Apărării Valeri Gheletei (…) pentru organizare de crime, recurgere la metode şi mijloace de război interzise şi genocid”, a indicat Comitetul rus de anchetă, într-un comunicat.

Pe lângă ministrul ucrainean al Apărării, vor mai fi anchetați și alți militari ucraineni de rang înalt, printre care și comandantul Brigăzii 25 a Forţelor armate ucrainene, Oleg Mikas.

Moscova  îi acuză pe Gheletei şi pe ceilalţi militari că „au dat ordine vizând eliminarea totală a populaţiei rusofone de pe teritoriile republicilor autoproclamate Lugansk şi Doneţk”, fiefuri ale rebelilor proruşi din estul Ucrainei, precizează comitetul.

Totodată, Rusia a mai declarat că intenționează să îi pună pe lista internațională a celor mai căutate persoane din lume.

Rusia a deschis un dosar penal pentru  genocidul rusofonilor din estul Ucrainei, o mișcare care ar putea crește tensiunile din regiune. Conform unei declarații oficiale a Departamentul de Investigare Central al Comitetului de Investigații din Rusiei , se precizează că cetățenii vorbitori de limba rusă au fost vizați de forțele de la Kiev, folosindu-se arme grele pentru a ucide peste 2.500 de oameni în  Lugansk și Donețk,  regiunile separatiste din est.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*