Ultimele Știri

Rusia a redus livrările de gaze către România

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu a declarat că Grupul rus Gazprom a redus vineri, 12 septembrie, exporturile de gaze naturale  către România cu 5% faţă de nivelul planificat, fără a anunţa oficial autorităţile române. Dânsul a adăugat că la ora 16 va avea loc o şedinţă de analiză între transportatorul de gaze Transgaz şi producătorii de gaze, OMV Petrom şi Romgaz Mediaş. Totodată, Răzvan Nicolescu a cerut Transgazului să solicite explicaţii de la Gazprom.

România consumă anual circa 12,5 miliarde metri cubi de gaze naturale, producând 11 miliarde metri cubi. Diferenţa este importantă din Rusia prin intermediul unor firme intermediare, la preţuri superioare gazelor produse intern. În afara României, Rusia a redus livrările şi către Austria, Slovacia şi Polonia, cu ponderi cuprinse între 15 şi 20%.

Potrivit ministrului delegat pentru energie, importurile din această perioadă sunt de aproximativ 0,5 milioane metri cubi, o cantitate nesemnificativă, comparabilă cu producţia zilnică a României de 30 milioane metri cubi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*