Ultimele Știri

Rusia a întocmit lista neagră a politicienilor din UE

Ca răspuns la sancţiunile occidentale prin care mai mulţi oficiali de la Kremlin au interdicţie de a circula în UE și au conturile înghețate, Moscova a făcut propria „listă neagră” a politicienilor europeni care li se interzice să intre în ţară.

O sursă diplomatică de la Kremlin a dezvăluit agenţiei de presă rusească Ria Novosti că există o listă a interzişilor europeni în Rusia, iar pentru a evita surprizele de la frontieră precum în cazul lui Karl-Georg Wellmann, un apropiat al cancelarului Angela Merkel care a fost oprit duminică pe aeroportul din Moscova, trebuie de solicitat o asemenea informaţie, înainte de a călători în Rusia, de la ambasada sau consulatul din ţară.

„Încă din această iarnă, Ministerul Afacerilor Externe a solicitat tuturor ambasadelor din țările care au adoptat măsuri restrictive împotriva Federației Ruse, să întocmească o listă de cetățeni care promovează o politică orientată împotriva Rusiei şi care au drept scop deteriorarea relațiilor dintre Rusia și UE”, a declarat sursa diplomatică.

Deşi nu se ştie exact cine şi câte sunt persoanele din lista neagră, se ştie doar că sunt persoane din aproape fiecare țară europeană.

Prin aceste măsuri relaţiile dintre Rusia şi UE devin din ce în ce mai reci, chiar dacă Angela Merkel a efectuat o vizită oficială la începutul lunii la Moscova, care nu s-a soldat cu nimic.

Primul politician european care a aflat că a fost declarat persoana non-grata pe teritoriul Rusiei a fost Karl-Georg Wellmann, reprezentantul creștin-democraților în Comisia de afaceri externe din Bundestag şi președintele comitetului germano-ucrainean din camera inferioară a parlamentului de la Berlin.

Acesta a fost silit să petreacă noaptea în aeroportul moscovit Șeremetevo în așteptarea unui zbor de întoarcere în țară după ce autoritățile ruse i-au refuzat intrarea în Federația Rusă. 

Wellmann, cunoscut pentru declarațiile sale critice la adresa politicii Kremlinului în Ucraina, a primit interdicție de intrare în Rusia până în 2019.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*