Rusia a informat SUA că rebelii sirieni susţinuţi de Occident au comis un atac cu arme chimice

  • Adelina Mitrache
  • 3 august 2016
  • Externe
rusia

Rusia a informat Statele Unite că insurgenţii susţinuţi de Occident au comis un atac cu arme chimice în oraşul Alep, anunţă Ministerul Apărării de la Moscova, citat de site-ul agenţiei Interfax.

„Ministerul rus al Apărării a informat Statele Unite pe 2 august că insurgenţii din Alep au lansat un atac cu substanţe chimice”, informează un comunicat oficial.

Cel puţin şapte persoane au murit, iar alte 20 sunt spitalizate în urma acestui incident.

Regimul Bashar al-Assad şi insurgenţii susţinuţi de Occident se acuză de o serie de atacuri cu arme chimice produse în nordul Siriei. Un atac chimic a avut loc zilele trceute şi în oraşul Saraqeb, situat în provincia siriană Idlib, fiind rănite cel puţin 30 de persoane. Incidentul din provincia Idlib s-a produs imediat după ce un elicopter rus a fost doborât de insurgenţi, incident soldat cu moartea a cinci militari ruşi.

O coaliţie coordonată de Statele Unite efectuează raiduri aeriene în Siria şi Irak, vizând poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic. Din coaliţie fac parte ţări precum Australia, Canada, Marea Britanie, Franţa, Bahrain, Iordania, Maroc, Qatar, Arabia Saudită şi Turcia. Rusia a lansat, în septembrie 2015, raiduri aeriene în Siria, pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad. Statele Unite şi NATO au acuzat Rusia că atacă poziţii ale insurgenţilor susţinuţi de Occident. Moscova susţine că vizează exclusiv poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *