Ultimele Știri

Rovana Plumb: Sunt mai mulţi salariaţi în România decât pensionari

Rovana Plumb

Ministrul Muncii Rovana Plumb a anunţat în cadrul unei conferinţe că România a încheiat 2014 cu un număr egal de salariaţi şi pensionari, iar în noul an tendinţa este crescătoare a salariţilor.

Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a dezminţit faptul că în România sunt mai mulţi pensionari decât salariţai, precizând că în primele două luni ale acestui început de an numărul de salariaţi a crescut cu 64.000.

„Până acum s-a spus în permanenţă că numărul de salariaţi este mai mic decât cel de pensionari. Am încheiat anul trecut cu un număr egal, de 5,2 milioane, iar acum pot să vă spun că avem o creştere a numărului de salariaţi în primele două luni cu 64.000 de persoane”, a spus Rovana Plumb.

Noua președintă a Consilului Naţional al PSD este conştientă de nivelul de salarizare, care este foarte mic în special în sectorul bugetar, iar în acest scop, Rovana Plumb a anunţat că se implementează un nou proiect.

„Salariul minim a crescut de la 700 lei la 975 lei. Avem 1,4 mil de salariaţi cu salariul minim, din care 850.000 din sectorul privat. În iulie vom creşte salariul minim pe economie la 1050 de lei, iar din ianuarie 2016 la 1200 de lei.

În sănătate am crescut salariul minim cu 100 de lei brut . Desigur că nu este mult, este puţin, iar viziunea cu care venim să combatem sărăcia în domeniu bugetar este un nou concept, acela de capital uman. Practic, o trecere de la resursa umană la capital uman. În momentul în care terminăm aceast proiect vom intra în discuţii cu partenerii sociali ca să fie o lege care să reprezinte un alt instrument al României, de dezvoltare a capitalului uman în strânsă legătură cu performanţa”, a declarat ministrul Muncii.

Rovana Plumb a ajuns la un an de mandat în funcţia de ministrul al Muncii în Guvernul Ponta.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*