Ultimele Știri

Rovana Plumb explică care e, de fapt, pensia lui Traian Băsescu

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a precizat, astăzi, că pensia lui Traian Băsescu este stabilită conform legii, astfel că fostul președinte s-a pensionat la limita de vârstă și beneficiază, conform legii privind grupa I de muncă, de asigurarea socială acordată unui fost comandant de marină.

După ce Traian Băsescu a specificat în declaraţia de avere completată la 21 decembrie 2014, că a încasat pensia pentru lunile noiembrie şi decembrie, care a însumat 5.166 de lei, Rovana Plumb a explicat în ce condiții fostul președinte primește o asemenea sumă de bani.

„Din informațiile pe care le am de la Casa Națională de Pensii, s-a pensionat la limita de vârstă, pe data de 4 noiembrie anul trecut. Din câte știu, tot din informațiile primite de la Casa Națională de Pensii, beneficiază și de prevederile legii privind încadrarea în grupa I de muncă, datorită faptului că a lucrat în conditii deosebite o perioadă de peste 11 ani”, a declarat Rovana Plumb.

Ministrul a mai specificat faptul că pensia nu are legatură cu indemnizația care i se cuvine lui Traian Băsescu în calitate de fost președinte al României. Această remunerația, pe care o va încasa lunar, constituie peste 4.000 de lei.

Amintim că Traian Băsescu, în vârstă de 63 de ani, a fost preşedinte al României timp de două mandate, între anii 2004-2014.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*