Ultimele Știri

Romsilva va valorifica, în 2015, cu 30%-40% mai puține fructe de pădure comparativ cu anul trecut

Regia Națională a Pădurilor Romsilva va valorifica, în anul 2015, 3.500 de tone de fructe de pădure, cu 30%-40% mai puține comparativ cu anul trecut. Această situație se datorează fenomenelor meteo nefavorabile – ploi torențiale și grindină în mai multe județe din țară.

Din luna iulie până în prezent, compania a achiziționat 800 tone de fructe de pădure, din care 290 tone afine negre, 210 tone zmeură, 260 tone cătină, 20 tone mure și 20 tone porumbe. Campania continuă să achiziționeze, până atunci când condițiile meteo nu îi vor mai permite acest lucru, iar fondul de marfă va fi epuizat.

Valorificarea fructelor de pădure se face preponderent pe piața externă, în baza contractelor încheiate de direcțiile silvice direct cu partenerii externi (majoritari din Comunitatea Europeană — Germania, Austria, Olanda, Belgia și Ungaria) sau prin parteneri tradiționali care în fiecare an asigură livrarea produselor către consumatori externi, conform Agerpres.

În acest an s-a constat o pierdere de interes a partenerilor pentru preluarea fructelor în stare proaspătă. De aceea, Romsilva ia în vedere ca pe viitor să apeleze la congelarea sau refrigerarea fondului de marfă solicitat pe piața externă, proces pentru care este necsară dotarea cu instalații de frig.  Alte lucruri pe care compania le ia în considerare pentru un parteneriat mai eficient cu companiile externe, sunt obținerea certificatelor de calitate ISO și asigurarea produselor BIO, precum și promovarea unui marketing dinamic și eficient.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*